به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش هجدهم دو دقیقههای مهندسی زندگی با تأکید بر اینکه داشتن یا نداشتن مال به معنای دنیایی یا آخرتی بودن صاحب مال نیست، گفت: با مهماننوازی، صلهرحم و پرداخت حقوق میتوان با خانههای بزرگ نیز به پاداشهای اخروی رسید.
وی در بخش نوزدهم دو دقیقههای آموزشی مهندسی زندگی بیان کرد: فردی نزد حضرت علی(ع) آمد و گفت که آمدهام تا شکایت برادرم را کنم. حضرت فرمود چه شده؟ گفت که برادرم لباس پشمی پوشیده و به بیابان رفته و فقط عبادت میکند و به خانواده خود رسیدگی نمیکند. حضرت فرمودند از قول من به او بگو که ای دشمن نفست، شیطان دارد تو را سرگردان میکند، چرا به خانوادهات و زندگیت رسیدگی نمیکنی. تو گمان کردهای که خداوند نعمتهایش را برای تو حلال کرده و تو خودت آن را برای خودت حرام میکنی! چه کسی به تو چنین اجازهای داده. این نعمتها را خداوند برای مؤمنان ایجاد کرده و باید از آنها استفاده کنیم.
اخوانمقدم ادامه داد: البته در مسیر دریافت این نعمتها و ثروتها نباید ظلم کنیم. اگر خداوند به تو این نعمتها را نداد نباید ناشکری کنی، رشوه بگیری یا دزدی کنی و از طریق نادرست این نعمتها را به دست بیاوری. اگر خداوند از راه حلال این نعمتها را به شما داد، باید از آنها استفاده کنید.
وی افزود: آن فرد عزلتنشین در پاسخ به این حرف حضرت علی(ع) گفت که چرا خود شما چنین کاری انجام نمیدهید؟ حضرت علی(ع) فرمودند که من مثل تو نیستم، من امام مردم هستم و وظایفی دارم که تو آن وظایف را نداری. عاصم سخن حضرت را پذیرفت، عبای خود را درآورد و نزد خانواده خود بازگشت. انشاءالله ما نیز مانند عاصم حرف امیرمؤمنان را گوش دهیم و حد دنیا و آخرت را بتوانیم خوب تشخیص دهیم.